Home sweet home!

Tiden fullkomligt flyger när man har roligt! Våra två veckor i Risbäck, Dorotea, är slut och nu är vi hemma i Värmland igen. Vilka veckor vi har haft, fantastiska jakter, fina marker, massa god mat och dryck och minnen för livet. Har dock ingen aning hur man ska komma in i "normala vanor" igen.... Pappa anslöt ju från Aapua, Pajala, och vi jagade tillsammans de sista veckorna av hans lååååånga jaktresa. Så kul att träffa Dunder igen, som vi har saknat honom, men oj vad bra han har haft det! Första haren fick pappa skjuta för honom uppe i Aapua och han har utvecklats fint under hösten. Jag hade hare i pass ett par ggr i Risbäck, men fick inte fälla ngn hare för Unge Herr Schiller. Ni vet, det finns ngt som heter säkring? Med adrenalinpåslag delux med en släng av harfrossa glömde jag att säkringen på nya bössan sitter vid pistolgreppet och inte ovanpå bössan "som vanligt". Haren stannade och kollade lite på mig och skuttade glatt vidare, så slutet gott allt gott el vad man nu säger!?
Tvättdag idag.....Inte roligt alls, men det blir mycket grejer, kläder och annat som ska med när man är borta såpass länge. Jag är ju bäst i hela världen på att PRIORITERA så imorse käkade jag frukost, startade en tvättmaskin och bestämde resolut att här skulle det minsann tränas hund och städas sen! Ett par timmar senare hem och sätta på lunch och sen prioriterade jag sådär bra igen så jag och junior drog ut på en löp/cykelrunda. Går sååååå mycket lättare och fixa och trixa bara man får göra ngt roligt först! Funderar bara på om det är ngt mer roligt jag kan hitta på idag innan jag fortsätter med projekt "få saker från hallen till rätt ställen"..... ;) Jag kommer nog på ngt ska ni se!

Lilla Chloe 6 mån var grym idag, hon fick testa mark and replace för första gången, upprepade markeringen 2 ggr innan hon fick replace:en och linjetaget (med skott). Hon är verkligen ljuvlig, vilken kraft och stil.
Teal har fått vila ett par veckor efter löp och lite krångel med en tass, vi hade ingen bra träning idag. Jag gjorde det för svårt helt enkelt men är väldigt nöjd att jag istället för att bli irriterad på henne och genomföra träningen oavsett så bara bröt jag den, och vi var båda nöjda och glada ändå, ja hyfsat iaf. Jag kommer lägga upp en bättre träning åt henne imorgon och helt enkelt backa lite och träna the basics. Teal är väldigt barnslig av sig än och jag hoppas hon ska mogna på sig nu efter första löpet, hon är också en superhärlig hund som alltid förösker göra sitt bästa. Fina Teal!