Jakt pågår!

Äntligen är hösten och JAKTSÄSONGEN här! Fågeljakterna är i full gång och vi jagar så mkt med hundarna som vi bara hinner och kan med tanke på jobb och andra "onödiga måsten". Lilla  Emi har gjort debut på både gås- och stora andjakter och sköter sig verkligen med den äran. Emi är verkligen så cool, sitter lugnt och tyst vid husses sida och kollar på när andra hundar och Burton apporterar. Sen blir det hennes tur och då går det undan! Emi är otroligt snabb och arbetsvillig, en härlig unghund! Håller tummarna för att hon fortsätter utvecklas lika fint framöver.

Just nu i skrivandets stund som det så fint heter är vi i Aapua (Pajala) och jagar småvilt i drygt 1,5 vecka med pappas schillerstövare och Sigge vår tax/drever. Vi är ett helt gäng här uppe ur vår familj och har vi har tillsammans hyrt ett rejält hus, vilket kan behövas för våra totalt TIO HUNDAR.
Jag (Camilla) har precis skjutit bom på en hare efter en fin jakt av schillern Molle. Efter en dryg timmes drev valde haren vägen förbi mig, hoppade ut på vägen, vände och sprang bort från mig, jag hade is i magen och haren vände och kom tillbaka, men haren skuttade oskadd vidare efter en rejäl bom från min sida. Molle jagade glatt vidare och vi ser framemot nya fina jakter kommande dagar. Jakt är så mycket mer än att "döda", det handlar om samspelet mellan djur och natur, relationen mellan förare och hund och respekten för det vilda. För oss är det också en självklarhet att ta vara på viltköttet när vi jagar, viltkött av olika slag är ju så gott!

Vi har också bestämt oss för att det blir en fjärde och sista kull på vår fina Nike. Pappa till den tilltänkta kullen är Drumgoose Connemara "Thomas". En rejäl hane uppfödd av Billy Lundy med gedigna viltfinnarlinjer.
Se mer under fliken valpar. Vi har också lagt ut en massa bilder på A- och B-kullen. Välkomna in!