Sov Gott Mollie &Hej dunder!

Så kom den där dagen , den där dagen man aldrig vill ska komma. Mollies artros blev sämre i slutet av förra veckan och bakbenen allt svagare. Det fanns ingen återvändo och det var dags för Mollie att få vandra över till den andra sidan Regnbågsbron, nästan 15 år gamla. Beslutet är alltid lika tufft att ta, det gör så ont så ont, men man bara vet när det är dags. Mollie var min pappas hund men har bott hos oss den sista tiden, hon älskade alltid att vara här i Boda. Älskade att knalla omkring ute på gården, sova under vinbärsbuskarna och leka med dom andra.
Hon & Teal lekte in i det sista, på riktigt tror jag faktiskt att hon blev lite dement. Så lekfull!
Tänker också  på alla dessa mil hennes nu svaga ben har sprungit genom åren på har- och rävjakter och tårarna bara rinner. Det är också tufft när man har barn att berätta för, berätta att nu är det dags för Mollie att somna in.
Elis har många tankar och jag försöker besvara så gott jag kan, mammahjärtat fullkomligen krymper när han skriver ett brev som Mollie ska ta med till våra andra vänner som inte längre finns med oss.

Sov gott Mollie vi glömmer dig aldrig!

Men veckan hade också glädje med sig, igår hämtade vi vår egen schillerstövare nere i Älmhult. En grabb vid namn Dunder, Jatzas Axo. Ska bli så fantastiskt roligt att se hur den här killen utvecklar sig, självklart hoppas vi på att han ska bli en riktig har- och rävpiska! Den här säsongen kommer vi bara fokusera på skogsvana för honom, jaktlydnad och annat han behöver ha med sig i utvecklingen till en duktig jakthund. Dunders mamma är uppfödd av Ragnar Eriksson, Kronefjällets kennel, vilket borgar för fina viltfinnaregenskaper.
Jag tänker definitivt bevisa för min käre far att även stövare kan vara LYDIGA!
Vi får väl se om jag blir gråhårig på köpet... 

Teal är nu 7 månader och är en härlig unghund, jag känner dock att jag inte riktigt har haft en ordentlig plan i hennes träning en tid här i höst. Men nu skärper jag till mig och delar upp hennes träning i rena teknik- och "jakt"-pass.
Hon har härliga egenskaper med sig i bagaget, jagar väldigt naturligt på ett noggrannt sätt vilket glädjer mig enormt.
Jag lägger nu upp hennes träning för att "boozta" hennes noggrannhet, odla jaktegenskaperna och tränar jaktlydnaden separat. 

Jocke är på träningsjakt i SGL:s regi den här helgen, tanken var att jag också skulle med men ibland får man inte riktigt till vardagspusslet. Jocke fick då istället plocka med sig både Burton & Attis ner och startar även på fieldtrail m båda på sön. Inte alls avundsjuk, men lita på mig att han kommer få betala tillbaka det här....

Jag & Elis får roa oss på egen hand istället, junior har halloweendisco hela helgen, och imorgon får det bli ett släpp m Sigge igen. Härliga JAKTHÖST!