Duckedups-träning!

Igår hade vi årets första Duckedups-träning för våra valpköpare och utifrån gällande Corona-läge var det våra värmländska valpar som deltog , Eric & Milo, Linda & Maja. Lennart/Rebecca & Bimbo och jag & Teal.
Vilken dag vi hade! Massor med skratt, intressanta diskussioner och fantastiskt fint hundarbete..
Vi körde en ordentlig heldag och gick igenom de "stora" delarna av jaktträning med reteriever. Tanken är att vi sedan komemr fortsätta med inriktning på träffarna. Nästa gång kommer vi jobba med markeringar.
Så imponerad av både hundar och förare, kommer bli bra detta!
Lennart och Bimbo avslutade dessutom dagen med att klara anlagsprovet i viltspår, stort grattis!

Idag på morgonen gick jag ut och skulle träna lite med Teal, och kan bara konstatera att man ska leva som man lär! Igår predikade jag vitt och brett om vikten av att värma upp hundarna för att få bra kontakt, fokus, koncentration osv.
Att ha en plan med sin träning. Men vad går jag? Klampar ut i marken, helt utan plan för vad vi ska träna, vä'rmer inte upp henne utan börjar bara köra. Resultatet blev därefter, Kladdig och ofukuserad träning, så jag valde att koppla henne och bara gå hem istället. Hade jag fortsatt hade jag bara blivit irriterad och arg på Teal, vilket dessutom skulle vara oerhört orättvist. Det är ju inte hundens fel när föraren klantar till det på det här sättet. Så nu sitter jag framför datorn och ska snart börja jobba lite i den egna firman istället. Jag kommer ta ut Teal senare under dagen när jag har en PLAN för vad vi ska träna.

Ikväll kör jag tredje kurstillfället med jaktlydnad för stövare, det är verkligen jättekul!  Så spännande att se hur de metoder vi använder när vi tränar våra retrievers (och Dunder förstås) funkar så bra även på stövarna på kursen.