Mitt avelsmål är att föda upp en frisk och sund labrador med goda jaktegenskaper

För närvarande har jag följande hundar som ingår i kenneln:
Tikar
Ringlets Hickory, Nike
Duckedups Artemis, Emi
Duckedups Brown Teal, Teal
Duckedups Chiloe Wigeon, Chloe
Duckedups Diamond Dove, Loka
Duckedups Elegant Quail, Lykka
Hammarstigens Lady Arlaan, Raven
Duckedups Gilded Flicker, Roxy

Hanar
Jatzas Axo, Dunder  (schillerstövare)

TIKARNA 

Mer info om mina tikar

Duckedups Gilded Flicker "Roxy"

20231212
Hegnsager Great Gambler x Duckedups Brown Teal
Roxy är tiken jag sparade här hemma i Teals andra kull. En cool tjej, trygg och social, och väldigt okomplicerad i vardagen. Ska bli riktigt kul att följa denna långbenta tjej!

Hammarstigen`s Lady Arlaan
"Raven"

20230403
Fireside Frank at Edenshot x Torvi of Pennysteele
HD A ED 0
BPH med skott
Raven mer känd som Rävis är en tik av mindre modell. Rävis är snabbsprungen och har en riktigt bra näsa, pigg och framåt.
Rävis är otroligt lättlärd och jag ser verkligen framemot att följa hennes utveckling framåt.

Duckedups Elegant Quail
"Lykka" 

Duckedups Brown x Tyron Missouri at Drumgoose
20220321
HD B ED 0 ögon UA
Hereditärt clear Stargardts
BPH med skott
Lykka är fodertiken jag sparade i Teals första kull. 
Lykka är en snabbsprungen och samarbetsvillig tik.
Foto: Daniel Fredriksson

Duckedups Diamond Dove
"Loka"

Duckedups Artemis x
SE J (J)CH Castlemans Tonga
201214
HD A, ED 0, öga UA
Hereditärt clear: SD2, CNM, EIC,
prcd-PRA, Stargardts.
Excellent B-prov NKL
BPH med skott
Godkänt anlagsprov viltspår
Loka är en snabbsprungen tik med fina retrieveregenskaper som växlar oerhört snabbt mellan full fart och att jaga noga.

Ringlets Ripple x Portlick Ralph
130226
1 NKL
HD A, ED 0, öga ua
Min första jaktlabbe!
Nike är en kraftfull och balanserad jakthund. Nike jagar intensivt och har fantastiska linjer. Nike är en vassröjare av rang där hon jagar noga och aldrig ger upp innan sista fågeln är inne. Nike är en oerhört trevlig hund, social och är okomplicerad i alla lägen.

Duckedups Artemis
"Emi"

Oakleaf Drogba x
Ringlets Hickory
180222 1 NKL
HD A, ED , öga ua
DM, EIC, HNPK, SD2, CNM 
prcd-PRA, OSD, Stargardt clear
Emi är en snabbsprungen tik som arbetar intensivt i området. Emi är otroligt välbalanserad och växlar snabbt mellan on och off. Såsom mamma Nike ger hon sig aldrig på eftersöken. Fåglarna ska in oavsett hur länge det tar eller hur kallt det är i vattnet.

Duckedups Brown Teal
"Teal"

Abergowans Conner x
Ringlets Hickory
190310
Excellent officiellt WT
HD A, Ed 0, öga ua, SD2 carrier.
Stargardts, DM, EIC, HNPK, CNM, prcd-PRA, OSD-PCR clear.
Teal är en trygg och social tik. Välbalanserad och arbetar noggrant i området och har en riktigt bra näsa. Jag brukar beskriva Teal som den snällaste hund jag haft. Hunden som tar egenskapen snäll till en helt ny nivå. Teal är väldigt samarbetsvillig och träningsbar och är hunden jag värdesätter mer och mer för varenda säsong.


Duckedups Chiloe Wigeon "Chloe"

Drumgoose Connemara x  Ringlets Hickory
200221

HD A, ED 0

BPH med skott

Vinnare Koholma Open 2023 NKL
Chloe är en kraftfull hund som arbetar med fart och stil. En riktig personlighet som  går under smeknamnet "Röjar-Ralf" och "Hilding-Vilding".

ÖVRIGA HUNDAR

Nitro har efter en skada pensionerats från jakt och har flyttat till nya husse Leif, min pappa , där han är en trogen jaktkamrat på har- och rävjakter.

Sigge

Sigge flyttade till mig i januari 2018 pga sjukdom i hans tidigare ägarfamilj.
En oerhört charmig kille, big boss i vårt hundgäng, frågor på det!? Sigge är en duktig jakthund och driver (helst rådjur) med ett klingande, sjungande skall.

Jatzas Axo Dunder

Kronefjällets Zaba x Törmarkens Bolt
190621

BIS 1, CERT, 2 ökl (hare, barmark), 

HD A

4:e plats Rasmästerskap hare 2021
Min första egna schiller som på alla sätt har lyckats överträffa förväntningarna


Regnbågsbron
Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
 När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans
 hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska
igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.
Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt
flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som
varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på
ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.
Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...

Bästa Burtan
Ringlets Grouse 2012-2024

Ringlets Ripple x Ballylaffin Bailey of Rockenhart
1 HP NKL, 2 x 1 ÖKL, 1 EKL
HD, ED ua

Så kom dagen jag hade fasat för, dagen då Bästa Burtans kropp inte orkade mer.  Du urstarka och genomsnälla hund, livet är verkligen inte detsamma utan dig, oj vad jag saknar dig min fina fina vän!
Du som var kärnfrisk hela ditt liv och hade en fantastisk balans mellan att vara helt cool i passivitet och rena rama godståget när det var game on.
Jockes första jaktlabbe, 1 HP NKL, 2 x 1 ÖKL samma helg och 1 EKL. Många fina insatser på flera SGL fieldtrail och en herrans massa jakter av alla de slag. Glömmer aldrig FT på Långtora när det gick ett sus genom publiken när det gick upp ett helt gäng fåglar vid sidan av dig men du tog kommandot och jagade på pipan och fågeln kom in.
En vassröjare utan dess like och med åren en större och större självständighet..."jag kommer tillbaka när jag har en fågel inte innan dess-glöm det jag är på jobbet ni kan hämta mig sen". I ärlighetens namn också ganska många frågor på radion...."har ngn sett Burton?" Ett och annat BÖÖÖÖRT kan också ha hörts på ett flertal jaktgods i vårt avlånga land
Alla valpar och valpkullar som terroriserat dig men du har lika godmodigt låtit dom tugga på dig både här och var varenda gång.
Du som är född samma år som Elis och som hämtade din första apport i sjukhusparken i Uppsala. Jag stänger ögonen och plockar upp alla bilder av dig min älskade vän, du med den svarta spindeln i munnen, musen i din vattenskål, du när du låg på vägen och spanade efter Ellen-ditt livs stora och enda kärlek-för att sen "anfalla henne" du som vägrade komma på pipan när det fanns fåglar kvar i såten.
Sov gott kompis och hälsa Ellen, en dag ses vi igen!

Sov gott min fina Attis

Ringlets Hickory x SE JCH Jobeshill Buffalo Bill
150203-221202
1 NKL
HD, ED ua
Tycker det var som igår vi sågs första gången du och jag, du var inte mer än några veckor gammal och var vildast i hela kullen och hade i ärlighetens namn rätt så ful och raggig päls. Men det var kärlek från första ögonkastet och det var självklart att just Du skulle bli min nya tränings- och jaktkompis. Alla dessa minnen, alla dessa jakter. Du som så enkelt tog ditt första pris på B-prov på första starten och placerade dig som topp tre på ditt första WT i öppenklass. Visst, vi borde ha tävlat mer du och jag, men tränade och jagade, det gjorde vi i mängder. Alla valpköpare som fått låna dig under våra Duckedups-träningar, du var lika tålmodig varje gång och det spelade ingen roll vem som skickade dig. Du som alltid gav allt och krigade i vassen tills sista fågeln var inne. Du som simmade året om och glatt tog dina dagliga bad oavsett årstid. Du som var en riktig tokfrans och gick under smeknamnet "Patti".  Det kommer kännas tomt att inte ha dig vid min sida nästa höst. 
Vi borde ha fått mer tid tillsammans du och jag, men jag är ändå så glad för den tid vi trots allt fick tillsammans. Sov gott kompis, jag glömmer dig aldrig!

NORD UCH INT UCH Cassatas Fantom Ferdinand, Fix (ägare Cassatas kennel)
Jag hade förmånen att "låna" (eller rättare sagt så tog han sitt pick och pack och flyttade till Värmland) denna ljuvliga hund. Glömmer dig aldrig Fix!
Cassatas Sophisticated Sapphire, Fanny
CK utst, 3 ÖKL
Mina fina busiga lilla Brun!
Fanny gjorde en Fix och flyttade till extramatte Erika innan cancern tog Fannys liv alltför tidigt, knappt 7 år gammal. Glömmer dig aldrig Fanny!
SE VCH Alma
Ringbärare på vårt bröllop 2013-06-01
Min första hund!
Alma, eftersöksspecialist
som hjälpt till att förkorta många djurs lidande. Alma somnade in 14, 5 år en vacker majdag 2017 omgiven av alla de som älskade henne. Vi är många som aldrig glömmer dig!
SE VCH SE U(u)CH Cassatas Rebellion Ruth, Ellen
3 ÖKL, Viltspårchampion, utställningschampion.
Ellen, hunden som allt egentligen började med. Ellen som blev BIR-valp på sin första utställning, vann sin första viltspårtävling i tuff konkurrens (vilket också var hennes första start i öppenklass) och kammade hem en 1 i NKL på ett prov där majoriteten nollade.
Ellen somnade in en fin oktoberdag omgiven av en massa kärlek till ljudet av vinden i löven. Glömmer dig aldrig älskade Lell!