jakt pågår

Jaktsäsongen är nu i full gång, jaktlabbarna och Dunder har varit igång en tid och nu börjar nedräkningen officiellt inför rådjursjakten 1 okt. Jag har sedan några månader tagit över Jockes Emi i träning och jakt och hon går verkligen som tåget. Jag älskar den hunden, vilken jakthund hon är. Riktigt stark på jakterna trots sin unga ålder, och skammade fåglar som dyker har blivit ngt av hennes "grej". Fina Emi! Härliga nyheter också i form av resultaten på Emis gentester.
Emi är clear på hela paketet (Laboklins gentest, labrador 1) med allt ifrån CNM till OSD.

Lilla Teal har också fått debutera på jakt, hon sitter med under pågående jakt, tyst lugn och stadig. När jag har henne ute har jhag förstås en mer rutienrad hund med och Teal får ngn fågel ibland, men framförallt får hon jaga på eftersöken. Jag var verkligen stolt som en tupp över henne igår, vi var på väg hemåt och hundarna låg ute och "suddade" i vassarna, Teal kommer in med inte mindre än tre skammade fåglar på löpande band. Fina lilla Teal.

Dunder har nu anlänt till Aapua, Pajala, tillsammans med min pappa, Molle och Nitro. Dom kommer att jaga hare däruppe ca 1 månad innan vi alla sammanstrålar i Risbäck för drygt två veckors jakt tillsmammans. 
Pappa jagar första dagen imorgon och nu väntar jag spänt på att få rapport om första haren som fälls för Dunder.

Skitjakt!