valpträff

I helgen blev det lite sådär spontant en valpträff för C-kullen, och Duckedupsträning. Egentligen var det valpköparna Eva och Marie som hade hört av sig och ville komma och kolla när vi tränade med våra hundar, vilket dom såklart hemskt gärna fick göra! Valparna är nu 4 månader och då passade jag på att köra en liten mini-träning m C-valparna på eftermiddagen. I den här åldern är det väl egentligen inte så mycket regelrätt träning, utan snarare att man lägger grunden till hur man vill ha det längre fram. Vi pratade om fot som för mig är en position, dvs var vid min sida. Ibland står sidan still och ibland rör sig sidan.. Vi tränade lite inkallning och sitt-stanna. Vi avslutade med ett par knallapporter med en kråka. Alla valparna plockade snabbt upp kråkan spontant och sprang hem och läm,nade i hand. Vilket gäng! Vi hade en otroligt trevlig eftermiddag med många skratt och kloka diskussioner. Bra jobbat!

På förmiddagen tränade vi våra egna hundar tillsammans med Eric och Milo, D Black Scoter. Milo är en härlig unghund som arbetar med kraft och stil. Det är så häftigt att följa det här ekipagets utveckling, Milo gör framsteg varje gång vi träffas. Milo är en stark markör, precis som sin syter Teal, och han gjorde ett imponerande arbete på vatten.
Teal utvecklas väldigt fint just nu, i takt som hon mognar händer det verkligen grejer! Hon kommer sig riktigt bra på linjerna, men höger-vänster behöver vi jobba mera på! Har också insett att stoppet jag trodde att jag hade på henne inte riktigt sitter... ;) Så det får vi jobba vidare på!

På söndagen var det dax för lite viltspårträning också, Milo gjorde troligen sitt absolut bästa spår än så länge. Imponerande!
Emi, D Artemis, som jag har börjat träna även viltspår med gjorde sitt tredje spår någonsin, och oj vilken utveckling!
Emi är som bekant en väldigt snabbsprungen hund så jag fick jobba en hel del med att hålla ner farten, Hon arbetar verkligen med hela kroppen och det syns verkligen hur kul hon tycker det är att spåra. Även pappa var imponerad av henne, tror hon kan bli riktigt bra!. Emi går riktigt fint i träning just nu och jag ser framemot att gå med både henne och Teal för Oliver Kiraly i nästa vecka. Oliver är otroligt bra, gick för honom första gången ifjol och boakde en plats till iår rakt av.. Jakten på lämplig kavaljer till Emi fortsätter, planen är ju att hon ska paras i höst. Hon ska ögonlysas inom kort, så fingers crossed att det går bra!

TREVLIG SOMMAR!