...varma lata dagar...

Varmt varmt varmt! Till slut kom sommaren och VÄRMEN med besked, så nu gäller det att vara uppe m tuppen om man ska hinna träna hundarna innan det blir alldeles för varmt! Jocke ska starta både Emi och Burton kommande helg på B-prov, Emi ska göra första starten i NKL och Burton jagar vidare i EKL för att få dom sista ettorna som behövs för championatet (+godkänd praktisk jakt). För ngn vecka sedan kursade jag för Oliver Kiraly, en dag m Attis och en dag m Burton, FANTASTISKT är bara förnamnet. Jag vill definitivt träna för Oliver igen!

Mellan alla dopp i vattnet är planeringen i full gång inför kennelträff, walkup-dagarna i september, kurserna m Tommy/Helena till våren och nästa års valpplaner. Jag har bestämt att ta en fjärde och sista kull på Nike.
Nike är verkligen en once in a lifetime-hund, trygg och social och en fantastisk jakthund. Hon älskar dessutom att ha valpar och återhämtar sig blixtsnabbt efter kullarna. Hon har dessutom haft väldigt "lagom" stora kullar och statistiken på de två kullar som är tillräckligt gamla för att vara röntgade är superbra (fingers crossed). Alla valpar som är röntgade är fria fram och bak, förutom vår Nitro (Ringlets Jackhammer) som har en 3:a på en armbåge. Nitro skadade en armbåge ordentligt som ung och mest sannolikt härrör anm från denna skada. Har dock inte bestämt hane ännu men har ett par i åtanke...to be continued!